На Донбасі з 19-го по 23 вересня бойовики планують серію диверсій – розвідка

На Донбасі з 19-го по 23 вересня бойовики планують серію диверсій – розвідка

Для фальсифікації обвинувачень української сторони у причетності до диверсій передбачається представити тіло загиблої від кульових поранень особи з документами, що підтверджують громадянство України або проходження військової служби в ЗСУ

Використовуючи режим відносної тиші, на тимчасово окупованих територіях сходу України противник здійснює підготовку до постановочних диверсій проти власних сил та на об’єктах цивільної інфраструктури з подальшим звинуваченням сил АТО в їх скоєнні. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«У період з 19-го по 23 вересня ц.р. у н.п. Первомайськ та Кіровськ противником планується здійснити серію вибухів, а для фальсифікації обвинувачень української сторони у причетності до диверсій передбачається представити тіло загиблої від кульових поранень особи з документами, що підтверджують громадянство України або проходження військової служби в ЗС України», – інформує ГУР.
Крім того, розвідка повідомляє: незважаючи на офіційне розпорядження Генерального штабу ЗС РФ щодо заборони застосування зброї, противник продовжує порушувати режим припинення вогню та вести вибіркові обстріли сил АТО.
«У районі промислової зони Авдіївки активізувалася діяльність підрозділів окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ. 17 вересня ц.р. в порушення режиму тиші вибіркове управління вогнем мінометних розрахунків цього підрозділу здійснювали безпосередньо офіцери відділу ракетних військ і артилерії штабу 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, згідно із розпорядженням, отриманим із Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ», – йдеться у повідомленні ГУР.
Протягом поточної доби на окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї (у т.ч. ручних та станкових гранатометів) з метою провокування сил АТО та подальшого їх звинувачення у порушенні домовленостей.
Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, доукомплектуванні підрозділів, удосконаленні інженерного обладнання позицій, поповненні запасів матеріально-технічних засобів та боєприпасів, підготовці до осінньо-зимового періоду.
До розвідки сил АТО залучалось три тактичних безпілотних літальних апарати в зонах відповідальності ОТУ «Донецьк» та «Маріуполь». Заплановано вихід розвідувальної групи в напрямку н.п. Попасна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: