На французькому Монблані знайшли тіло українського альпініста

На французькому Монблані знайшли тіло українського альпініста

На думку рятувальників, чоловік зірвався зі скелі

Французька служба порятнку повідомила про виявлення тіла українського альпініста на горі Монблан.

Про це повідомляє The Straits Times.

Альпініст почав сходження на найвищу гору Європи в п’ятницю. Відзначається, що 42-річного альпініста застигла буря, після чого він зв'язався з рятувальниками, однак вони не змогли дістатися до нього через погані погодні умови.

«Він збився зі шляху, і тому він подав сигнал близько 22.00. Однак організувати рятувальну операцію не вийшло, оскільки гора знаходилася в епіцентрі бурі», - розповіли в поліції.

На думку рятувальників, чоловік зірвався зі скелі.

Раніше повідомлялося, що у Північній Осетії під час каменепаду на вершині Адай-хох Цейської ущелини загинули два альпіністи.

«Рятувальники встановили, що загиблі альпіністи - жителі Євпаторії. Група у рятувальному загоні реєстрацію не проходила», - заявили в МНС.

Нагадаємо, минулого тижня в гірському масиві Монблан у Франції загинули два альпіністи. Як повідомляли поліцейські, загиблі спробували підкорити вершину Монблан-дю-Такюль.

Вони почали сходження при хороших погодних умовах, однак дорогою погода погіршилася. Правоохоронці відзначали, що швидкість вітру в горах часом досягала 120 км/ч.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Перша українка на Евересті: Перед сходженням у Росії мені довелося терміново шукати наш прапор

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: