На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати рятувальника

На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати рятувальника
dyvys.info

До пошуків зниклого комунальника задіяно 2 екскаватора та 8 осіб від ДСНС

Станом на 07:00 19 червня ситуація на території Грибовицького сміттєзвалища у Львівській області контрольована, підрозділи ГУ ДСНС в області перебувають у черговому режимі. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Проводиться спостереження за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища (у разі виникнення потреби - проливання місць виходу диму з тіла сміттєзвалища). Пожежа на сміттєзвалищі не спостерігається», - йдеться в повідомленні.

«Проводяться пошукові роботи зниклого працівника комунального господарства, задіяно 2 екскаватора та 8 осіб (від ДСНС). Пересипано сміття орієнтовно 3 440 м куб.», - доповіли у відомстві.

Там також відзвітували, що всього від початку робіт було обстежено площу близько 15 440 м кв. та пересипано сміття в секторах орієнтовно 73 077 м куб.

Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Унаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину, еколога місцевого ЛКП, досі не знайшли. 

9 червня зранку біля Львівської міської ради сталися сутички. Активісти прийшли з вимогою про відставку мера Андрія Садового. Депутати міської ради мали розглядати питання щодо ситуації, що склалася навколо сміттєзвалища в Грибовичах. Відомо, що поліція затримала одного активіста. Активісти перед цим співали славень біля Ратуші, виманюючи Садового, який повернувся до мерії через внутрішній двір. Згодом активістам вдалося прорватися до зали засідань та захопити трибуну, через що секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання сесії Львівської міської ради.

Поліція почала розслідувати сутички у міськраді Львова. 

Садовий згодом звернувся до влади з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації. Президент Петро Порошенко порадив Садовому не політизувати ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: