На грип і ГРВІ в Україні вже захворіло майже півмільйона осіб

На грип і ГРВІ в Україні вже захворіло майже півмільйона осіб
Захворюваність на грип та ГРВІ

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській області

В Україні рівень захворюваності в епідсезон 2016–2017 років майже на 20% перевищує минулорічні показники аналогічного періоду. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

У нинішньому епідсезоні грипу та ГРВІ в Україні вже зареєстровано 472 054 хворих, повідомляє Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України.

За період з 3-го по 23 жовтня, за оперативними даними територіальних органів охорони здоров’я, перехворіло 1,1% населення (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та м. Севастополь). Діти віком до 17 років становлять 70,1% від загальної кількості хворих.

За минулий звітний тиждень темп приросту захворюваності зростає як серед дорослих, так і серед дітей, проте у жодному з регіонів показники не перевищують епідемічних порогів. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській – 699,5, найменший – у Тернопільській областях – 220,6 на 100 тис. населення.

Загалом по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 13 873 особи (2,9% від хворих), з них 80,3% – діти до 17 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: