На Хмельниччині влада потурає забудовам, які знижують боєготовність авіації

На Хмельниччині влада потурає забудовам, які знижують боєготовність авіації
Аеродром у Старокостянтинові
Фото: Наше місто

Поблизу аеродрому у Старокостянтинові триває будівництво житлових будинків, що створює перешкоду для контролю повітряного простору під час проведення польотів

Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Дроздов розкритикував дії місцевого самоврядування Старокостянтинова (Хмельницька область), що спрямовані на зниження боєготовності авіації. Відповідний лист є у розпорядженні «Незалежного громадського порталу».

Претензії генерал-лейтенанта зводяться до забудови району аеродрому у Старокостянтинові без відповідних узгоджень з Міністерством оборони України.

«На сьогодні поблизу аеродрому триває будівництво житлових будинків по вул. Ессенська, Софійська та Миру, господарських будівель по вул. Попова, що створює перешкоду для контролю повітряного простору під час проведення польотів», – зазначив Дроздов.

Командувач Повітряних сил наголосив, що для забезпечення польотів літаків з аеродрому необхідно мати вільний від висотних перешкод смуги повітряних підходів за курсом зльоту-посадки літаків. У межах приаеродромної території обмежується висота забудови… а в районі аеродрому не допускається будівництво об’єктів, вибухонебезпечних об’єктів, димових труб, які створюють небезпеку під час виконання польотів.

«Також негативно впливають на безпеку польотів такі об’єкти: асфальтобетонний завод на вул. Житомирське шосе, комплекс з виробництва акумуляторів на вул. І.Федорова, газова заправка на вул. Житомирське шосе, сміттєзвалище в селі Сахнівці (8 км від аеродрому) та трасі Старокостянтинів – Київ напроти бару «Точка» (10 км від аеродрому). Узгодження будівництва зазначених об’єктів здійснювалося місцевими органами самоврядування з порушенням вимог нормативно-правових актів України, без узгодження з Міністерством оборони України», – заявив генерал-лейтенант.

Він наголосив, що подальше невиконання вимог нормативних документів місцевими органами самоврядування «призведе до неможливості виконання польотів аеродрому Старокостянтинів, що негативно впливає на боєздатність Збройних сил України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: