На Кубі створили Комітет з проведення похорону Кастро

На Кубі створили Комітет з проведення похорону Кастро

Фідель Кастро

Церемонія поховання пройде 4 грудня у місті Сантьяго-де-Куба

Організаційна комісія Центрального комітету (комуністичної) партії і держави з проведення похоронних заходів команданте Фіделя Кастро створена на Кубі. Лідера кубинської революції поховають у місті Сантьяго-де-Куба. Про це передає USA Today.

Комітет повідомив, що доставка праху кубинського лідера з Гавани в місто Сантьяго-де-Куба розпочнеться 30 листопада і триватиме до 3 грудня.

Ця церемонія відбудеться в пам’ять про переможну ходу революції 1959 року під керівництвом Кастро. Після прибуття праху історичного лідера кубинської революції в Сантьяго-де-Куба там відбудеться масовий мітинг. Церемонія поховання пройде 4 грудня на кладовищі Святої Іфігенії.

Всі охочі зможуть попрощатися з прахом Кастро в Меморіалі ім.Хосе Марті в кубинській столиці з 9 години ранку за місцевим часом 28 листопада до полудня 29 листопада. Після цього ввечері на Площі Революції в Гавані відбудеться масовий мітинг в зв’язку зі смертю Кастро.

У зв’язку зі смертю Команданте, на місяць відклали терміни проведення запланованих раніше на 2 грудня масових громадських заходів та військових парадів, присвячених 60-річчю від дня висадки революціонерів на чолі з Кастро з яхти «Гранма». Вона сталася на сході країни в 1956 році і знаменувала початок боротьби з диктатурою Фульхенсіо Батісти, що завершилася 1 січня 1959 року перемогою революції.

На період жалоби скасували всі громадські і культурні заходи, прапор країни буде приспущено на будівлях державних установ і військових частин, радіо і телебачення обмежаться передачею інформаційних блоків, а також транслюватимуть програми патріотичної та історичної тематики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: