На Луганщині бойовики намагалися перейти в наступ

На Луганщині бойовики намагалися перейти в наступ

Українські військові попередили наступ бойовиків в районі Кримського та Жолобка

 У Луганській області проросійські бойовики здійснили спробу перейти в наступ.

Про це йдеться в повідомленні 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України в Facebook.

Повідомляється, що в день перед початком так званого «хлібного перемир'я» бойовики здійснили чергову збройну провокацію.

«Приблизно з 12:00 пропутінські терористичні сили почали масштабний обстріл позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської області. У той же час в район Жолобка терористи підтягнули військову техніку і озброєння. Спостерігалася спроба противника перейти в наступ, але, ймовірно через втрати, бойовики поки відступили», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що бойовики в ході обстрілів застосовували заборонені мінськими угодами артилерію і міномети.

Як відомо, 14 червня президент України Петро Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною». 

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Читайте також матеріал: АТО чи не АТО? Що задумали Турчинов і Порошенко на четвертому році війни 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: