На Миколаївщині правоохоронці вилучили у браконьєрів риби на 1,2 млн грн

На Миколаївщині правоохоронці вилучили у браконьєрів риби на 1,2 млн грн
Частина вилученої риби

Браконьєри працювали під прикриттям працівників рибоохоронного патруля

Оперативники управління захисту економіки в Миколаївській області спільно з прикордонною службою Азово-Чорноморського регіонального управління під час обшуків вилучили риби на 1,2 мільйона гривень та понад 2 тисячі одиниць приладдя для вилову риби.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Співробітники управління захисту економіки в Миколаївській області Нацполіції задокументували злочинну схему незаконного вилову риби. Браконьєри працювали під прикриттям працівників рибоохоронного патруля, - йдеться у повідомленні.

За фактом незаконного зайняття рибним або іншим водним добувним промислом обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці встановили, що браконьєри, зокрема знайомі та рідні інспекторів, здійснюють незаконний вилов риби в акваторіях лиманів та Чорного моря.

«За риболовлею стежили інспектори і у разі появи правоохоронних органів, рибалки-порушники покидали місця злочину, лишаючи свої знаряддя та улов, а ті робили вигляд, що проводять заходи по вилученню знарядь вилову. В подальшому, сітки та інше приладдя повертали браконьєрам, а незаконний вилов реалізовували», - описала схему у поліції.

Отримавши ухвалу суду, правоохоронці провели санкціоновані обшуки в домоволодіннях інспекторів рибоохоронного патруля та браконьєрів, які працювали під їх прикриттям. За деякими адресами оперативники застали зловмисників за процесом вивантаження незаконного вилову.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили риби на 1,2 мільйона гривень та понад 2 тисячі одиниць приладдя для вилову риби.

Нагадаємо, у Миколаївській області рибоохоронний патруль у період з 4 по 9 серпня зафіксував шість фактів масового мору риби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: