На місця держзамовлення цього року вступили більше 60 тисяч абітурієнтів

На місця держзамовлення цього року вступили більше 60 тисяч абітурієнтів
Лілія Гриневич
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Сільський коефіцієнт суттєво не вплинув на перерозподіл місць державного замовлення, заявила Лілія Гриневич

Цьогоріч на місця державного замовлення вступили 60 тисяч 925 людей. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Загалом на місце державного замовлення вступили 60 тисяч 925 людей. Подавали свої заяви в цілому 130тисяч 951 абітурієнт. Кожен абітурієнт мав право подати 9 заяв», - сказала вона.

За словами очільниці міністерства, сільський коефіцієнт суттєво не вплинув на перерозподіл місць державного замовлення на користь абітурієнтів із села.

«Із тих 60 тисяч 925 вступників таких, які мали сільський коефіцієнт, вступило на держзамовлення 9426. Усього дітей, які мали право на сільський коефіцієнт, вступало 24 тисяч 587. Тобто з усіх дітей, що скористалися сільським коефіцієнтом, вступило у ВНЗ лише 38%. Але у порівнянні з міськими абітурієнтами, які здобули місце державного замовлення, це 15% на 85%. Тому не можна сказати, що якось драматично цей сільський коефіцієнт змінив ситуацію. На деякі рейтингові (рейтингові саме за побажаннями дітей на них вступити, а не тому, що вони потрібні на ринку праці) спеціальності, наприклад, право чи міжнародну економіку, був надзвичайно високий прохідний бал. Усі намагалися на них потрапити. І, насправді, дітей із сільським коефіцієнтом, які змогли потрапити на рейтингові спеціальності, просто можна порахувати на пальцях. Вони не могли отримати бонусно такі спеціальності виключно завдяки сільському коефіцієнту», - пояснила Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: