На підтримку відстороненого мера Миколаєва люди вийшли на віче

На підтримку відстороненого мера Миколаєва люди вийшли на віче

На центральній площі міста попри дощову погоду зібралися близько 2 тис. людей

Народне віче на підтримку міського голови Олександра Сєнкевича, якого напередодні депутати відправили у відставку, відбулося у Миколаєві 8 жовтня. Його учасники проголосували за розпуск міської ради.

На головній площі міста – Соборній – попри похмуру дощову погоду зібралося біля двох тисяч людей, повідомляє «Укрінформ».

«Я не був упевнений, що сьогодні збереться так багато людей через дощову погоду. Те, що відбулося в четвер у міській раді я назвав зґвалтуванням міського самоврядування. Ми зібралися сьогодні тут не для того, щоб підтримати конкретну людину - Сєнкевича, ми прийшли сюди, щоб відстояти своє право вибирати. Адже тим, що відбулося, вам наплювали у душу, вашим бажанням знехтували», - сказав Сєнкевич, виступаючи перед віче.

За його словами, за 42-х депутатів, які проголосували за його відставку, на виборах віддали голоси трохи понад 20 тисяч миколаївців. За нього ж у 2015 році проголосували біля 80 тисяч.

Сєнкевич також наголосив, що ті, хто відправили його у відставку, зробили вибір за городян і тим самим продемонстрували, що люди, мовляв, нічого не вирішують.

Він також сказав, що здаватися не має наміру і з понеділка піде в суд і буде відстоювати в правовому полі право залишатися очільником міста.

На підтримку Сєнкевича виступили народні депутати Єгор Соболєв, Ірина Сисоєнко, Олександр Жолобецький та інші.

Після цього Сєнкевич запропонував учасникам віче проголосувати за звернення до Верховної Ради з проханням про розпуск Миколаївської міської ради. Присутні проголосували «за». Потім бажаючі підтвердили це своїми підписами під паперовим зверненням.

Також Сєнкевич запропонував оголосити перевибори депутатів і міського голови Миколаєва. Ліс рук присутніх підтвердив свою згоду і з цим. «Я піду на вибори разом із вами», - сказав мер.

5 жовтня позачергова сесія Миколаївської міської ради визнала незадовільною роботу і достроково припинила повноваження міського голови Миколаєва Сєнкевича. Це рішення ухвалене у тому числі і через наявність проваджень, які 6 жовтня закрив суд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: