На півдні Європи знову спалахнули лісові пожежі

На півдні Європи знову спалахнули лісові пожежі
фото: Associated Press

У Франції вогонь знищив близько 2100 га насаджень

Спекотна і суха погода призвела до того, що в неділю на півдні Європи знову спалахнули лісові пожежі, найбільші – у Греції, Португалії та французькому острові Корсика. Про це повідомляє The Associated Press.

Останні пожежі в Греції розпочалися в неділю поблизу місті Каламос, за 44 км на північ від Афін. Вогнем пошкоджено 20 будинків, евакуйовані два дитячі табори, частково закритий рух на місцевих дорогах.

Грецька влада висловила підозри, що принаймні деякі з декількох десятків пожеж, що спалахнули на материковій частині та на острові Закінтос протягом вихідних, були розпочаті умисно.

Більше 4 тис. пожежників боролися з понад 250 пожежами в Португалії, країна звернулася по допомогу до інших країн ЄС.

Прес-секретар Агентства з цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні зафіксували добовий рекорд з кількості нових пожеж - 268 осередків вогню.

«Ми знаємо, що понад 90% пожеж мають людську природу, незалежно від того, чи були вони наслідком недбалості або підпалом. І те, і те є злочинами», - сказала вона.

На півдні Франції вогонь знищив близько 2 100 га з четверга, найбільше постраждав острів Корсика.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колом заявив, що в результаті пожеж ніхто не постраждав завдяки зусиллям 1200 пожежників та повітряних груп, які протягом доби 300 разів скинули воду на осередки вогню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: