На півдні України з’явиться полігон для випробування новітньої зброї

На півдні України з’явиться полігон для випробування новітньої зброї

На полігоні навчатимуть бійців Повітряних сил

На півдні України створять полігон для випробування новітніх та модернізованих зразків озброєння і військової техніки.

Про це повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк на брифінгу в Києві.

«Триває робота зі створення державного випробувального полігону для проведення випробування новітніх та модернізованих зразків озброєння та військової техніки, а також заходів бойової підготовки підрозділів Повітряних сил», – сказала вона.

Пізніше Гаврилюк уточнила, що роботи зі створення полігону ведуться вже півроку на півдні України.

Наразі найбільшим за площею є полігон «Яворівський» – 36 тисяч га. «Широкий лан» трохи менше – він займає 29 тисяч га, а полігон «Десна» посідає третє місце за розмірами – його площа 21 тисяча га.

Що стосується завдань, які виконуються на полігонах, то вони теж значно різняться. Так, діяльність «Десни» зосереджена на тактичних навчаннях військовослужбовців: тут проводяться заняття з водіння бойових машин та стрільби з них, тактична та стрілецька бойова підготовка, підготовка снайперів і навчання низки інших тактичних навичок.

На полігоні «Широкий лан» проводяться бригадні навчання механізованих, танкових та аеромобільних бригад, танкові і артилерійські стрільби, навчання штурмової авіації і вертольотів, стрільби з засобів протиповітряної оборони, а також тактична і вогнева стрілецька підготовка.

На найбільшому «Яворівському полігоні» проводять танкові та артилерійські стрільби, заняття з водіння бойових машин, а також навчання з тактичної, стрілецької та снайперської підготовки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: