На пунктах пропуску «Каланчак» і «Чаплинка» до Криму пускають лише піших - активіст

На пунктах пропуску «Каланчак» і «Чаплинка» до Криму пускають лише піших - активіст
Фото з відкритих джерел

Біля КПВВ утворилися величезні черги з автівок

На пунктах пропуску до Криму «Каланчак» і «Чаплинка» на півострів пускають лише пішоходів, тому зібралася велика черга машин. Українська сторона пускає і піших, і машини. Про це повідомила громадський діяч, координатор громадської ініціативи Крим SOS Таміла Ташева в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Дійсно, першими відновили свою роботу пункт пропуску на «Чонгарі», там почали пропускати поступово пішим ходом людей, пізніше з’явилась інформація, і це підтверджено було Держприкордонслужбою про те, що відновлюється рух поступово на «Чаплинці» і «Каланчаці», наш представник зараз моніторить пункт пропуску на «Каланчаку», і дійсно, він бачить, що дуже величезні черги з машин, але російська сторона пропускає по 10, по 15 людей, але тільки тих, які йдуть пішим ходом через пункт пропуску», - сказала Ташева.

За її словами, машини на даний момент не пропускають.

«Тому з’явилась дуже величезна черга. Українські прикордонники теж призупинили на деякий час пропуск, тому що у буферній зоні з’явилась дуже така велика черга, тобто вона теж була заповнена, тому вони призупинили пропуск машин, зараз машини на нашому пункті пропуску пропускають, але російські прикордонники пропускають лише піших людей», - зазначила громадський діяч.

Нагадаємо, на адміністративному кордоні між Автономною Республікою Крим і Херсонською областю був припинений пропуск громадян. Перетнути кордон на пропускних пунктах «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» вранці 7 серпня було неможливо. Пізніше з'явилися дані про те, що близько 11:00 громадян почали пропускати через кордон на пункті пропуску «Чонгар».

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чути автоматні черги і бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: