На саміті НАТО у Варшаві очікується близько двох тисяч учасників

На саміті НАТО у Варшаві очікується близько двох тисяч учасників

На підготовку саміту буде витрачено майже 45 млн долларів

На саміт НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві, прибуде близько 2 тисяч учасників з країн-членів та партнерів НАТО, а також ряду міжнародних організацій. Про це повідомили у Варшаві представники міністерства національної оборони (МНО) Польщі, відповідальні за підготовку до саміту, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.
«На нинішній момент ми можемо підтвердити, що на саміт НАТО до Варшави приїдуть 28 делегацій країн-членів НАТО, 26 делегацій країн-партнерів, делегації Євросоюзу, ООН, Світового банку, делегація штаб-квартири НАТО. На сьогодні, це близько 2 тисяч осіб»,- заявив голова групи з підготовки до саміту в міноборони Польщі Артур Вілінський.
За його словами, з 2 тисяч учасників 850 буде з країн НАТО, 780 осіб – з країн-партнерів, 200-300 осіб – члени інших делегацій.
Очікується, що саміт НАТО висвітлюватимуть від 2 до 2,5 тисяч журналістів.
Вілінський зазначив, що у зв’язку з проведенням саміту у режим цілодобового чергування буде переведено військове летовище Демблін на сході Польщі, тактичну авіацію – літаки F-16, МіГ-29, гелікоптери, а також підрозділи радіотехнічних військ. Під час саміту контроль за повітряним простором здійснюватимуть літаки НАТО далекого радіолокаційного виявлення системи AWACS.
Речник МНО Бартломей Місевич зазначив, що на сьогодні немає жодних загроз, пов’язаних з організацією саміту, а всі завдання здійснюються відповідно до графіка.
Саміт НАТО відбудеться під головування генсека Єнса Столтенберга. Засідання і переговори в рамках саміту відбуватимуться, зокрема, на Національному стадіоні, у Президентському палаці, Великому театрі Варшави тощо. У Президентському палаці зустрічі відбуватимуться у залі, де в 1955 році було підписано угоду про створення ворожої до НАТО Організації Варшавського договору.
На підготовку і проведення саміту Альянсу Польща планує витратити близько 160 млн злотих (майже 45 млн дол.)
Під час варшавського саміту НАТО відбудеться засідання комісії НАТО-Україна. Українську делегацію на саміті має очолювати президент Петро Порошенко.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: