На саміті Україна-ЄС обговорять реформи і безвіз

На саміті Україна-ЄС обговорять реформи і безвіз
Президент України Петро Порошенко, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

ЄС на саміті представлятиме президент Європейської ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

У Києві 12-13 липня пройде 19-й саміт між Європейським Союзом та Україною. 

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні.

ЄС на саміті представлятиме президент Європейської ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. Україну представлятиме президент Петро Порошенко. 

В саміті також візьмуть участь високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики, віце-президент Європейської комісії Федеріка Могеріні, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та єврокомісари Йоганнес Ган та Сесілія Мальмстрьом, повідомили у Представництві ЄС.

Як зазначається в повідомленні «під час саміту лідери держав та інституцій ЄС відзначать завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію (включаючи Поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі) та нещодавній вступ у силу безвізового режиму для громадян України. Все це є як конкретними результатами, так і важливими кроками в процесі поглиблення партнерства між ЄС та Україною».

У Представництві відзначили, що цей саміт надасть можливість учасникам знову підтвердити тісне партнерство між ЄС та Україною, а також обговорити прогрес українських реформ та їхню підтримку з боку ЄС. 

Серед інших тем розмов лідерів будуть питання, пов’язані із конфліктом та кризою (на сході України), а також регіональні питання та питання зовнішньої політики. Серед останніх: відносини з Росією, енергетична безпека та підготовка саміту Східного партнерства, який заплановано провести в Брюсселі в листопаді 2017 року, поінформували у Представництві ЄС.

Читайте також статтю: Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі: Санкції змусять Росію вийти з Луганської і Донецької областей

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: