На станціях метро в Петербурзі тиснява: обшукують усіх пасажирів

На станціях метро в Петербурзі тиснява: обшукують усіх пасажирів
Величезні черги перед станціями метро в Петербурзі

Посилені заходи безпеки в петербурзькому метро можна порівняти з прийнятими в аеропортах

З 23 липня на чотирьох станціях метро в Петербурзі - «Спаська», «Звенигородська», «Крестовський острів» і «Електросили» - діють посилені заходи безпеки, які можна порівняти з прийнятими в аеропортах. Інспектори детально оглядають усіх, на кого зреагувала рамка металошукача. При цьому пасажири повинні заздалегідь викласти на стійку в зоні огляду мобільні телефони, ключі та інші металеві предмети.

Це спровокувало величезні черги перед станціями і тисняву у вестибюлях станцій. Через неї станції час від часу закривали зовсім, пише Медуза.

За словами начальника метрополітену Володимира Гарюгіна, якщо поширити практику на всі станції, вчасно не зможуть виїхати 90% пасажирів.

Претензії до безпеки петербурзького метро з'явилися відразу ж після теракту 3 квітня 2017 року.

Метрополітен посилив заходи безпеки відразу після теракту: наприклад, рамки металошукачів були переведені в режим, коли вони реагують на метал звуком (раніше рамки працювали в беззвучному режимі).

Метро пояснило посилення правил вимогою уряду Росії. 5 квітня, одразу після теракту в Петербурзі, уряд випустив постанову «Про затвердження вимог щодо забезпечення транспортної безпеки, в тому числі вимог до антитерористичної захищеності об'єктів метрополітену», якою заходи безпеки в метро сильно посилювалися. Постанова стосується не тільки Санкт-Петербурга, а всіх метрополітенів Росії.

Тотальний огляд може запрацювати на всіх станціях. Про це заявив глава метрополітену Володимир Гарюгін. Він пояснив, що експеримент діє на чотирьох станціях лише тому, що у метрополітену ще немає достатньої кількості співробітників. Гарюгін підкреслив - черги на станціях збережуться й надалі, так як реалізувати вимоги уряду важко за умов великого пасажиропотоку і недостатнього фінансування (за його словами, метрополітену необхідно ще 2 млрд руб.). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: