На світовий конгрес не пустили російських суддів, які визнали анексію Криму

На світовий конгрес не пустили російських суддів, які визнали анексію Криму
Голова конституційного суду РФ Валерій Зорькін

Голова Конституційного суду Литви Дейнюс Жалімас заявив, що судова влада РФ дискредитована

На 4 Конгрес Світової конференції Конституційних судів, який відбувся сьогодні у Литві, не були допущені голова конституційного суду РФ Валерій Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook народний депутат від БПП Ірина Фріз.

Вона повідомила, що значна увага на заході була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності нашої держави з боку російських окупантів. 

«Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - процитувала Фріз голову Конституційного суду Литви Дейнюса Жалімаса. 

За словами нардепа, у свою чергу президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на цьому заході, підкреслила: «Ми не можемо тиснути руки і ніколи не будемо запрошувати тих, хто наступає на верховенство права і рішення яких ламають долі тисяч людей. Ми маємо заступитися за тих людей, хто бореться за свободу, права людини і демократію». 

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила категорично проти того, щоб змиритися з анексією Криму Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: