На виборах у Грузії явка не перевищує 13%

На виборах у Грузії явка не перевищує 13%
Вибори в Грузії

Президент Грузії закликає виборців бути активнішими

Під час другого туру парламентських виборів у Грузії явка на всіх 50 мажоритарних округах не перевищує 13%.

Про це повідомляє «Грузія Online».

«За даними на 12.00, у всіх 50 мажоритарних виборчих округах у виборах взяли участь 315 009 виборців, що становить 12,71% від загального числа виборців», - заявила спікер ЦВК Грузії Анна Микеладзе на брифінгу.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав виборців до активності в ході другого туру виборів депутатів парламенту.

Другий тур виборів за мажоритарною системою проходить в 50 одномандатних округах Грузії. Основними конкурентами на виборах є кандидати від правлячої партії "Грузинська мрія - демократична Грузія" і опозиційної партії "Єдиний національний рух".

Як повідомлялося, в результаті голосування за загальнопартійні списки 8 жовтня правляча партія "Грузинська мрія – демократична Грузія" отримала 48,65% голосів. За засновану екс-президентом Грузії партію "Єдиний національний рух" проголосували 27,12% виборців. П'ятивідсотковий бар'єр також подолав блок "Альянс патріотів Грузії". 77 місць в грузинському парламенті розподілять по пропорційній системі між партіями, які отримали понад 5% голосів виборців. 73 депутати обираються в мажоритарних округах.

Також в різних виборчих округах проходили проміжні вибори в муніципальні збори, позачергові вибори мерів і голів адміністрацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: