На Вінниччині СБУ ліквідувала угруповання рекетирів, які «вибивали» неіснуючі борги

На Вінниччині СБУ ліквідувала угруповання рекетирів, які «вибивали» неіснуючі борги

Під час обшуку правоохоронці вилучили у бандитів травматичні пістолети, холодну зброю, гранати, боргові розписки та технічні паспорти на автотранспорт потерпілих

Організоване злочинне угруповання, члени якого вимагали з людей неіснуючі борги, ліквідувала на Вінниччині Служба безпеки України.

Бандити вишукували серед вінничан, які, наприклад, щойно повернулись із-за кордонних заробітків, налагоджували з ними довірчі стосунки, а потім штучно створювали конфліктні ситуації, через які фактично «видурювали» всі зароблені гроші. Жертв залякували побиттям, катуваннями і погрозами розправи над родинами.

Рекетири мали чіткий розподіл функцій у банді, постійно підтримували себе у спортивній формі, володіли вогнепальною та холодною зброєю, мали стійкі контакти з представниками кримінального середовища з інших областей України.

Оперативники спецслужби затримали зловмисників під час одержання трьох тисяч доларів США з чергової жертви. Спецоперація була проведена одночасно за кількома адресами у Вінниці та області.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у бандитів травматичні пістолети, холодну зброю, гранати, боргові розписки та технічні паспорти на автотранспорт потерпілих.

Слідчі СБУ повідомили двом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 189 (вимагання шляхом погроз вбивством та насиллям) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю). Вони утримуються під вартою. Очікується повідомлення про підозру іншим членам групи.

Триває слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: