На Волині правоохоронці вилучили «чорну касу» митників і тонни спирту

На Волині правоохоронці вилучили «чорну касу» митників і тонни спирту
Частина «чорної каси» митників

Переміщенням транспорту та товарів через кордон – незаконний вид діяльності затриманих митників

Оперативниками Управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції були викриті корупційні схеми, організовані працівниками митниці.

«Зокрема, на системній основі відбувалося одержання коштів за переміщення транспорту та товарів через митний кордон країни. У рамках кримінальних проваджень слідчі обласної прокуратури та поліцейські затримали зловмисників під час одержання неправомірної вигоди», - повідомили у прес-службі Нацполіції.

Крім того, в оперативників була інформація про існування «чорної каси», тобто коштів, які митники збирають з громадян в якості «подяки».

«Провівши ряд оперативних та слідчих заходів, правоохоронці встановили місце зберігання грошей. Також зібрано достатньо доказів, які доводять, що ці кошти одержані працівниками митниці у незаконний спосіб», - додають в поліції.

Правоохоронці вилучили так звану чорну касу: $90 тис., 290 тисяч гривень, а також документи, які засвідчують їх незаконне походження. Зазначені суми були одержані за контрабандне переміщення транспорту і товарів.

Окрім того, виявлено підпільний цех по виробництву фальсифікованої алкогольної продукції та вилучено понад 11 тонн спирту. Також на території товариства виявлено значну кількість необлікованої деревини.

Наразі процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура Черкащини затримала при отриманні хабара виконуючу обов'язки директора черкаського аеропорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: