На Заході побоюються, що Путін може зважитися на нову війну

На Заході побоюються, що Путін може зважитися на нову війну
Президент РФ Володимир Путін

Російські провокації можуть пройти в Білорусі, Арктиці або Центральній Азії, вважає редактор The Economist Едвард Лукас.

Президент РФ Володимир Путін може зважитися на нову війну, щоб знизити протестні настрої та відвернути увагу людей від внутрішніх проблем Росії перед виборами в 2018 році.

Таку думку в інтерв'ю «Апострофу» висловив старший віце-президент Центру аналізу європейської політики і редактор авторитетного британського журналу The Economist Едвард Лукас.

«Однозначно є така небезпека! Якщо вони вважатимуть, що опозиція може домогтися успіху, їм захочеться відвернути увагу за рахунок якогось нового бою або вибору нового джерела для гордості», - вважає Лукас.

За його словами, провокації можуть пройти в Білорусі, Арктиці або Центральній Азії. При цьому у західних лідерів немає плану дій на випадок, якщо в Мінську Кремль поставить нову проросійську владу.

«Починати нову холодну війну, тільки щоб захистити пана Лукашенка, який нам не подобається навіть більше, ніж Путіну?» - запитує журналіст.

Однак, на його думку, таке рішення Кремля може і не спрацювати, тому що глибинні проблеми в РФ вкрай великі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: