НАБУ нічого не порушувало під час негласних слідчих дій, - Ситник

НАБУ нічого не порушувало під час негласних слідчих дій, - Ситник
Фото segodnya.ua

НАБУ ніколи не давали підстав для конфліктів, - керівник Бюро

Національне антикорупційне бюро нічого не порушувало під час негласних слідчих дій, які призвели до інциденту з ГПУ. Про це під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

«Моя позиція незмінна — негласні слідчі дії в провадженнях, які підслідні НАБУ проводилися в рамках чинного законодавства під прикриттям силового підрозділу НАБУ», — сказав він.

Ситник також зазначив, що НАБУ розраховує на адекватний діалог з іншими правоохоронними відомствами, а також на те, що слідством буде надана оцінка дії ГПУ і НАБУ якнайшвидше. «Ми не боїмось цього розслідування. Ми надаватимемо усі документи, щоб оцінка діям працівників НАБУ та ГПУ була надана якнайшвидше. Ті провадження, по яких проводилися негласні слідчі дії, вони залишаються в НАБУ і по них проводитиметься розслідування», - сказав він.

Він додав, що НАБУ ніколи не давали підстав для конфліктів. «Ми розраховуємо на адекватний діалог з іншими правоохоронними органами, але та лінія, яка була зайнята з самого початку – подолання корупції в вищих ешелонах влади - вона буде незмінною», - підкреслив він.

Нагадаємо, 15 серпня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальне провадження проти представників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, які викрали і незаконно утримували технічних співробітників, які здійснювали негласні слідчі дії.

Ситник розповів, що 12 серпня під час проведення негласних слідчих дій, з боку працівників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та поліції Хмельницької області, яка була відряджена до цього Департаменту, була спроба здійснення протиправного проникнення у конспіративну квартиру, яку працівники Бюро використовували для проведення негласних слідчих дій.

Як повідомлялось, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ознаки правопорушень у конфлікті, який стався між працівниками Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, є у обох сторін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: