НАБУ оголосило підозру екс-посадовцю Генпрокуратури Сусу

НАБУ оголосило підозру екс-посадовцю Генпрокуратури Сусу
Екс-посадовець Генпрокуратури Дмитро Сус

Наразі вирішується питання про подання клопотання з обрання запобіжного заходу підозрюваному

Екс-заступнику начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитру Сусу оголошено підозру.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро, називаючи лише посаду підозрюваного.

«26 липня затриманому екс-заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України», – сказано в повідомленні.

Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодіння та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинених повторно; подання завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом «Про запобігання корупції».

Наразі вирішується питання про подання клопотання з обрання запобіжного заходу підозрюваному.

«За фактами можливих злочинних дій затриманої особи детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях, починаючи з квітня 2016 року», – уточнює бюро.

Як повідомляв «Главком», Суса було затримано на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу України

У квітні Генпрокуратура звільнила прокурора Суса за брехню в декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: