НАБУ оголосить низку підозр у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

НАБУ оголосить низку підозр у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Уже проведено ідентифікацію підписів і почерку у цій справі

Національне антикорупційне бюро України в рамках розслідування справи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів має намір оголосити низку підозр. Про це журналістам сказав директор НАБУ Артем Ситник.
«Зараз готується низка підозр у цій справі, оскільки проведено вже ідентифікацію підписів і почерку у цій справі, і, в принципі, зараз ми почнемо приймати окремі процесуальні рішення щодо окремих осіб, які там фігурують», – сказав він.
Водночас Ситник не уточнив, стосовно кого саме готуються підозри.
При цьому директор НАБУ акцентував увагу, що справа так званої чорної бухгалтерії тісно перетинається зі справою, яка розслідується департаментом спецрозслідувань Генеральної прокуратури України, який очолює Сергій Горбатюк.
«Оскільки вони там розслідують справи щодо суддів Конституційного суду, які фактично приймали рішення про повернення дії Конституції 1996 року, і в цій частині ми з ними тісно контактуємо і обмінюємося інформацією», – повідомив Ситник.
Нагадаємо, 30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака. Він повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів на суму майже 2 млрд доларів низці колишніх та нинішніх високопосадовців, серед яких фігурує і керівник ЦВК Михайло Охендовський. 13 червня до НАБУ викликали заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру. Також, за даними антикорупційного прокурора Назара Холодницького, викликано на допит і голову ЦВК Охендовського та заступника голови ЦВК Жанну Усенко-Чорну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: