НАБУ опублікувало схему розтрати держкоштів на Львівському бронетанковому заводі

НАБУ опублікувало схему розтрати держкоштів на Львівському бронетанковому заводі
Львівський бронетанковий завод

«Львівський бронетанковий завод» за фіктивними документами поставив ВСУ двигуни, які були у вживанні

Національне антикорупційне бюро України опублікувало схему розтрати державних коштів на Львівському бронетанковому заводі.

Схема опублікована в Twitter НАБУ.

«Наочна схема розтрати коштів в процесі закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України», - повідомила прес-служба бюро.

Так, згідно зі схемою, ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв тендер Центрального бронетанкового управління збройних сил України на закупівлю двигунів для танків. За документами, «ЛБТЗ» закупив у компанії «Булет Лайн» 40 двигунів-46-6 і поставив їх Центральне бронетанкове управління ЗСУ.

Однак за фактом завод отримав двигуни, які вже були у вжитку від третьої особи без документів і оформив фіктивний договір з «Булет Лайн». Таким чином, «Львівський бронетанковий завод» за фіктивними документами поставив ВСУ двигуни, які були у вживанні і пройшли капітальний ремонт під виглядом нових.


Нагадуємо, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України, ДП «Львівський бронетанковий завод» та посередника — засновника комерційної структури за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Того ж дня усім затриманим було повідомлено про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту підозрюваних, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: