НАБУ продовжило співпрацю з ФБР ще на два роки

НАБУ продовжило співпрацю з ФБР ще на два роки

Підписання меморандуму про співпрацю між НАБУ та ФБР

Вперше сторони домовилися про співпрацю у червні 2016 року

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США продовжили співпрацю у розслідуваннях, які пов’язані з викриттям міжнародного відмивання коштів, хабарництвом та корупцією високопосадовців з України, а також поверненням активів міжнародними засобами.

Відповідні наміри зафіксовані у меморандумі про взаєморозуміння між НАБУ та ФБР, який у четвер, 29 червня підписали голова Бюро Артем Ситник та начальник відділу кримінального підрозділу ФБР Метью Мун, повідомляє прес-служба НАБУ.

Сторони продовжили співпрацю ще на два роки.

«Меморандум є продовженням співпраці, започаткованої торік, коли в червні 2016 року відомства домовились про допомогу один одному», - йдеться у повідомленні.

Завдяки співпраці ФБР і НАБУ, співробітники Управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних та психічних навантажень, швидкості та влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної цілі, визначення потенційної загрози, ухвалення грамотних тактичних рішень у стресових ситуаціях.

Крім того, з лютого 2016 року у НАБУ постійно перебуває представник ФБР, який разом із детективами працює над виконанням міжнародних доручень та контролює їх проходження через компетентні органи США.

Зазначимо, що тільки 6% українців вважають діяльність Національного антикорупційного бюро України успішною, з точки зору боротьби з хабарництвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: