НАБУ розпочало перевірку інформації про «нерухомість Луценка»

НАБУ розпочало перевірку інформації про «нерухомість Луценка»
Юрій Луценко

НАБУ розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном по вул. Еспланадна у Києві

Національне антикорупційне бюро України розпочало аналітичну перевірку інформації щодо нерухомості, яка може належати генеральному прокурору Юрію Луценку. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України у відповідь на численні запити з боку ЗМІ та звернення громадських організацій розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном по вул. Еспланадна у Києві. Зокрема, висловлюються припущення, що кінцевим бенефіціаром отримання доходів від використання комерційної нерухомості за згаданою адресою може бути син генерального прокурора України Юрія Луценка – Олександр», - йдеться у повідомленні.

НАБУ зазначає, що наразі достатні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні. «Однак, в рамках чинного законодавства (Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»), НАБУ 26 жовтня 2016 року розпочало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення», - інформує Бюро.

Про результати перевірки суспільство повідомлять.

Нагадаємо, Спеціальна антикорупційна прокуратура перевірить заяву нардепа Сергія Лещенка щодо нерухомості генерального прокурора України Юрія Луценка, нібито оформлену на підставну особу.

Як повідомлялося, нардеп Лещенко заявив, що генпрокурор Луценко оформив будинок на підставну особу. «Чинний генпрокурор (у нього оформлено все на бухгалтерку його дружини) є власником величезного будинку в центрі міста», - сказав Лещенко.

Водночас і раніше ЗМІ повідомляли про те, що Луценко оформив свою нерухомість на підставну особу.  Зокрема, бухгалтерці дружини Юрія Луценка Світлані Риженко належить чотириповерхівка в центрі Києва, що приносить дохід сину генпрокурора. Нині вона – пенсіонерка, зареєстрована як фізособа-підприємець, яка має серед видів діяльності передачу нерухомості в оренду. Вона - власниця восьми приміщень (6 квартир і 2 – нежилих приміщення) в одному будинку на Печерську по вул. Еспланадна, 32-В. Це чотириповерховий цегляний будинок, зведений у 1917 році. Окрім апартаментів Риженко там є ще дві квартири, які належать іншим підставним особам.

17 жовтня народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій придбав 8 приміщень у Світлани Риженко. Про це свідчать дані реєстру нерухомості.

24 жовтня, через тиждень після продажу нерухомості Загорію, Юрій Луценко заявив, що його родина не має стосунку до будинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: