НАБУ спростувало слова Луценка щодо прохання про притягнення до відповідальності Холодницького (ДОКУМЕНТ)

НАБУ спростувало слова Луценка щодо прохання про притягнення до відповідальності Холодницького (ДОКУМЕНТ)
Назар Холодницький

У Ситника припустили, що генпрокурор мав на увазі скаргу НАБУ на бездіяльність антикорупційного прокурора

Національне антикорупційне бюро не просило генерального прокурора Юрія Луценка притягнути голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького до відповідальності, однак поскаржилося на нього. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Згідно з повідомленням, ймовірно, Луценко мав на увазі скаргу «на бездіяльність прокурора під час розслідування так званої справи МАУ та у відповідності до чинного процесуального законодавства України».

Там додали, що 10 листопада детективи НАБУ направили Холодницькому на затвердження повідомлення про підозру керівнику та головному бухгалтеру «Міжнародних авіаліній України», а також екс-голові Державної авіаційної служби України у заволодінні коштами Державного спецфонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах.

«24 листопада до НАБУ за підписом Холодницького Н.І. надійшов лист з відмовою у погодженні зазначених повідомлень про підозру. Проаналізувавши листа, детективи Бюро дійшли висновку щодо невідповідності зроблених суджень та висновків фактичним даним, підтвердженим матеріалами кримінального провадження», – заявили в НАБУ.

«Саме тому, відповідно до вимог законодавства (ст.ст. 311-312 КПК України), на адресу генпрокурора 25 листопада направлено скаргу про бездіяльність його заступника – керівника САП», – додали в Бюро.

В НАБУ також наголосили, що така скарга відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу. «Однак, замість того, щоб розібратися по суті скарги та вжити заходів, як того вимагає закон, генеральний прокурор зробив публічну заяву, яка може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП», – заявили в НАБУ.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що отримав від НАБУ листа з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. «На жаль, тепер НАБУ заважає САП. Я дуже сподіваюся, що ми зможемо допомогти двом шановним керівникам разом працювати і доводити справи до суду», – додав Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: