НАБУ вилучило $600 тис. із сейфу довіреної особи Онищенка

НАБУ вилучило $600 тис. із сейфу довіреної особи Онищенка
Олександр Онищенко

Вирішується питання щодо накладення арешту на вказані грошові кошти

Детективи Національного антикорупційного бюро України під час обшуку індивідуального банківського сейфа довіреної особи народного депутата Олександра Онищенка виявили та вилучили готівку в розмірі 600 тис. дол. США. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Вказана особа є номінальним власником фактично належної народному депутату компанії-нерезидента, котра володіє частками в статутному капіталі ТОВ «Карпатнадраінвест» та ТОВ «Надра Геоцентр», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», - йдеться у повідомленні

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вказані грошові кошти.

Обшук було проведено в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» (так звана «справа Онищенка») 19 жовтня.

Нагадуємо, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Повідомлення про підозру генеральний прокурор України підписав 27 липня ц.р. Згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня ц.р. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. 8 серпня 2016 року Онищенка було оголошено в національний розшук. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: