На Київщині працівники НАБУ затримали на хабарі суддю

На Київщині працівники НАБУ затримали на хабарі суддю

Суддя вимагав зазначену суму за винесення рішення на користь позивача у цивільній справі по стягненню грошових коштів

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали суддю Баришівського районного суду Київської області за підозрою в отриманні хабара розміром 2,5 тис. доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

«27 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали голову Баришівського районного суду Київської області за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, суддя був затриманий відразу після отримання ним неправомірної вигоди розміром 2,5 тис. доларів.

Як встановило слідство, суддя вимагав зазначену суму за винесення рішення на користь позивача у цивільній справі по стягненню грошових коштів. На даний момент тривають слідчі дії, спрямовані на з'ясування всіх обставин скоєного злочину.

Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Кримінальне провадження за наведеними фактами розслідується з вересня 2017 року.

Нагадаємо, сьогодні оперативники Управління захисту економіки у Волинській області та слідчі прокуратури Волинської області задокументували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди, яку організував чоловік народного депутата.

Раніше повідомлялося, що оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області спіймали на хабарі доцента кафедри вищого навчального закладу м. Кривий Ріг.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону сил АТО викрили на хабарі завідувача кафедрою одного з провідних вищих навчальних закладів Харкова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: