НАБУ збирає команду для боротьби з корупцією у галузі оборони

НАБУ збирає команду для боротьби з корупцією у галузі оборони
Директор НАБУ Артем Ситник

Що стосується нещодавніх затримань у справі проекту «Стіна», то Ситник завляє, що це «тільки перші затримання»

В Антикорупційному бюро з'явиться окремий підрозділ, котрий займатиметься зловживаннями у Збройних силах та прикордонній службі.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час презентації звіту Бюро за перше півріччя 2017 року, передає Еспресо.TV.

«Увага детективів до цього сектора (сектора оборони - ред.) буде не зменшуватися, а тільки збільшуватися», - повідомив він.

За його словами, формується спеціальний підрозділ з роботи Бюро в оборонному секторі.

«Це надзвичайно важливо в умовах війни і в умовах надзвичайно великого фінансування Міністерства оборони», -  наголосив він.

При цьому як успішний приклад діяльності НАБУ у цій галузі він назвав справу Львівського бронетанкового заводу. Водночас, цю справу Ситник розглядає як «одну з перших (в секторі оборони - ред.), які напрацьовуються зараз детективами й прокурорами».

Що ж стосується нещодавніх затримань у справі проекту «Стіна», то Ситник завляє, що це «тільки перші затримання».

«Зараз на підході ще низка інших кримінальних проваджень. Але це, все одно, тільки початок. І мене, як директора, робота в цьому напрямку не зовсім задовільняє. Тому мною було прийнято рішення - після доукомплектування детективів НАБУ цим займатиметься окремий сектор детективів. Й ціла команда буде далі напрацьовувати ці матеріали», - наголосив він.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру семи особам, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Нагадаємо, 8 серпня, НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту «Стіна».

У середу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив імена затриманих осіб, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Відомо, що на реалізацію проекту «Стіна», станом на 1 лютого 2017 року, вже витрачено 600 млн грн.

При цьому, за інформацією ДПСУ, за планом заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, станом на 31 січня цього року, було облаштовано 83,2 км загороджувального паркану.

У ДПСУ, також заявили, що на завершення проекту «Стіна» потрібно ще 3,4 млрд грн.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: