НАБУ звинуватило Луценка у брехні?

НАБУ звинуватило Луценка у брехні?

Обшук, влаштований Генпрокуратурою в НАБУ, викликав у Ситника багато підозр

У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування, яке НАБУ здійснювало в рамках розслідування однієї зі справ.

«Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Директор НАБУ Артем Ситник зазначив - показово, що дане провадження було розпочато у квітні, одразу після того, як НАБУ ініціювало активне обговорення в публічній площині питання про надання Бюро прав для автономного прослуховування. «Три місяці справа «пролежала на полиці», і тепер, коли відповідний законопроект підготовлено, погоджено та винесено на розгляд Верховної Ради, слідчі прийшли до Національного бюро з обшуком», - додав він.

385655459

Ситник також підкреслив - стаття, за якою кваліфіковано дане кримінальне провадження, не відноситься до компетенції підрозділу, очолюваного Дмитром Сусом, який очолив групу Генпрокуратури.

За словами Ситника, жодних документів станом на 14.00 Генпрокуратурою не вилучено. Раніше ж прес-секретар Генпрокурора повідомляла, що у НАБУ вилучили документи. 

Як повідомлялося, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку. За словами директора НАБУ Артема Ситника, отримання НАБУ права на самостійну «прослушку» є однією з вимог Міжнародного валютного фонду. На даний момент таку можливість мають тільки Національна поліція і СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: