Нацбанк: Коломойський і Боголюбов не виконали зобов'язання щодо «Приватбанку»

Нацбанк: Коломойський і Боголюбов не виконали зобов'язання щодо  «Приватбанку»
Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський

Держава та ПАТ «Приватбанк» перейшли до юридичної процедури стягнення боргів

Національний банк України заявляє, що колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали зобов'язання з реструктуризації кредитів банку. Про це йдеться в коментарі НБУ щодо статусу реструктуризації кредитного портфеля ПАТ «Приватбанк» колишніми власниками.

«Строк добровільної реструктуризації кредитів колишніх власників ПАТ «Приватбанк» сплив 1 липня 2017 року. Зараз можна стверджувати, що колишні власники не виконали взяті на себе зобов’язання», - заявляє Нацбанк.

«Таким чином, зараз держава та ПАТ «Приватбанк» перейшли до юридичної процедури стягнення та реалізації відповідної юридичної стратегії, конкретні кроки якої наразі не можуть бути розголошені. Банківська процедура буде подібною до звичайної процедури стягнення у разі прострочки боргів, тож мова йде більшою мірою про примусове стягнення», - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, раніше стали відомі зобов'язання Коломойського і Боголюбова по «Приватбанку». Коломойський і Боголюбов в своєму листі до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана від 16 грудня 2016 року передбачили можливість пролонгації терміну реструктуризації ряду кредитів банку до 2018 року. Необхідною умовою для такої пролонгації названа реструктуризація 75% сукупної основної суми відповідних кредитів до 1 липня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: