Нацбанк лишив незмінною облікову ставку

Нацбанк лишив незмінною облікову ставку
Облікова ставка

Рішення прийнято у зв'язку з тим, що зросли ризики для подальшої інфляційної динаміки

Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 14% річних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

В Нацбанку зазначають, що це пов’язано з необхідністю нівелювати інфляційні ризики для досягнення цілей з інфляції у 2017-2018 роках.

«У жовтні 2016 року інфляція становила 12,4% у річному вимірі. Це цілком відповідало прогнозу Національного банку. Прискорення споживчої інфляції відбулося переважно внаслідок підвищення адміністративно-регульованих цін і тарифів та ефекту бази порівняння», – йдеться у повідомленні.

Нацбанк прогнозує, що на кінець року споживча інфляція з високою ймовірністю буде близькою до 12%. «Також реалістичним залишається досягнення цілей з інфляції у 2017-му та 2018 роках (8%+/-2 п.п. та 6%+/-2 п.п. відповідно)», – вважає регулятор.

«Водночас, з моменту попереднього рішення з монетарної політики, зросли ризики для подальшої інфляційної динаміки, що змушують Національний банк більш стримано здійснювати пом’якшення монетарної політики для досягнення проголошених інфляційних цілей», – пояснює НБУ.

У разі зниження ризиків для цінової стабільності Національний банк у наступному році продовжить пом’якшення монетарної політики, оскільки це сприятиме зниженню вартості кредитних ресурсів та надасть підтримку економічному зростанню, зазначають у Нацбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: