Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік

Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік
Зростання реального ВВП

За прогнозами Нацбанку, зростання реального ВВП у 2018 році прискориться до 3,2%

Національний банк України переглянув прогноз зростання реального ВВП на 2017 рік. У поточному році економічне зростання уповільниться до 1,6%. Про це повідомляє прес-служба НБУ за результатами засідання правління Нацбанку.

«Перегляд прогнозу відбувся через гірші результати економічної активності у першій половині року, зокрема у сфері послуг, та через перегляд оцінок урожаю зернових. Збережуться низькі показники діяльності галузей, найбільш вразливих до розриву виробничих зв’язків з неконтрольованими територіями (гірничо-металургійний комплекс, енергетика, транспорт)», - інформує НБУ.

Разом з тим, за прогнозами Нацбанку, зростання реального ВВП у 2018 році прискориться до 3,2%. «Насамперед цьому сприятимуть поступове пом’якшення фіскальної та монетарної політики, що стимулюватимуть споживчий попит. Також економічне зростання будуть підтримувати покращення інвестиційної привабливості економіки й зростання експорту на тлі поліпшення умов торгівлі і високих обсягів урожаю. Однак відновлення внутрішнього споживчого та інвестиційного попиту переважно задовольнятиметься імпортованою продукцією», - вважає НБУ.

Нацбанк прогнозує, що дефіцит поточного рахунку збережеться на рівні близько 4% ВВП у 2017-2018 роках. Він повністю покриватиметься надходженнями за фінансовим рахунком, що забезпечить подальше нарощення міжнародних резервів.

Новий детальний макроекономічний прогноз буде опубліковано в інфляційному звіті НБУ 13 липня 2017 року.

Як повідомлялося, правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 12,5% річних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: