Нацбанк поновив список банківських операцій, які не підлягають оподаткуванню

Нацбанк поновив список банківських операцій, які не підлягають оподаткуванню

Оновлений перелік дозволить банкам коректно відносити окремі операції до таких, які не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість

Національний банк України оновив перелік операцій з розрахунково-касового обслуговування (РКО), які не є об'єктом оподаткування.

Про це йдеться в опублікованій постанові НБУ.

«Національний банк вважає, що оновлений перелік дозволить банкам коректно відносити окремі операції до таких, які віднесено до послуг з РКО та не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість. Це також допоможе банкам уникнути помилок і нарахувань штрафних санкцій при проведенні перевірок органами Державної фіскальної служби», - зазначається також у повідомленні.

Згідно з ухваленою постановою, до таких видів операцій віднесено: відкриття/закриття рахунків клієнтів банків (фізичних та юридичних осіб) у національній та іноземній валютах; документальне оформлення чи підтвердження розрахунків клієнтів; проведення розрахунків клієнтів; операції, що забезпечують виконання розрахунків або є їх складовою частиною; операції з касового обслуговування клієнтів; операції зі спеціальними платіжними засобами; операції з векселями, операції з електронними грошима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: