Нацбанк послабив обмеження на валютному ринку

Нацбанк послабив обмеження на валютному ринку

Регулятор упевнений, що нововведення не приведуть до додаткового тиску на валютному ринку

Національний банк дозволив покупку і перерахування валюти для розміщення за межами України гарантійного депозиту на рахунках міжнародних платіжних систем. Про це повідомили в середу, 11 жовтня, в прес-службі НБУ.

«Національний банк продовжує лібералізацію валютного регулювання шляхом поступового пом'якшення обмежень на валютному ринку», - повідомили в прес-службі.

Відзначається, що таке рішення стосується як банків, так і небанківських фінансових установ. У НБУ уточнили, що це кошти, які повинні використовуватися для забезпечення зобов'язань під час здійснення переказів за кордон.

Також Нацбанк уточнив порядок застосування винятків з заборони дострокового погашення кредитів, позик в іноземній валюті, отриманих резидентами від нерезидентів. Під такі винятки підпадають усі види платежів за певними кредитними договорами або договорами позики, тобто платежі за основною сумою з урахуванням відсотків й інших платежів, встановлених договором.

«Зміни сприятимуть забезпеченню належних умов для участі небанківських фінансових установ у міжнародних платіжних системах та подальшому розвитку економічних відносин в Україні. Водночас вони не приведуть до додаткового тиску на валютному ринку», - йдеться в повідомленні Нацбанку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: