Нацбанк спростив умови купівлі валюти для низки операцій

Нацбанк спростив умови купівлі валюти для низки операцій

Національний банк України продовжує лібералізацію валютного регулювання

Національний банк України спростив умови та порядок купівлі та перерахування іноземної валюти для низки операцій. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Враховуючи поточну макроекономічну ситуацію, Національний банк України продовжує лібералізацію валютного регулювання, послаблюючи обмеження, які втратили свою дієвість», - йдеться в повідомленні.

Так, Нацбанк спростив умови та порядок купівлі та перерахування іноземної валюти для таких операцій:

  • спрощено порядок купівлі та перерахування іноземної валюти за операціями іноземних інвесторів з ОВДП. У тому числі, врегульовані випадки проведення операцій за ОВДП, що були отримані іноземними інвесторами шляхом конвертації депозитарних розписок, які були випущені на ОВДП іноземним банком;
  • для випадків, коли розрахунки зі здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, клієнту дозволено подавати спрощений пакет документів, що є підставою для проведення цих операцій;
  • унормовані випадки купівлі валюти для операцій, пов’язаних з виконанням резидентом-гарантом (поручителем) зобов’язань  в іноземній валюті за резидента-боржника перед нерезидентом за зовнішньоекономічним договором та перед уповноваженим банком за кредитним договором в іноземній валюті.

«Такі кроки не спричинять нестабільності на валютному ринку, і в той же час дозволять полегшити здійснення операцій з експорту/імпорту капіталу та вдосконалити нормативно-правову базу НБУ», - зазначають у Нацбанку.

Відповідні зміни закріплені постановою №65 від 18 липня 2017 року «Про внесення змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою», і набувають чинності з 20 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: