Нацбанк у півтора рази підвищив зарплату всім членам правління, окрім Гонтаревої

Нацбанк у півтора рази підвищив зарплату всім членам правління, окрім Гонтаревої

Гонтаревій зарплатню не підвищили

Національний банк у вересні підвищив зарплату всім членам правління в 1,5 рази, крім голови Валерії Гонтаревої. Про це повідомляє прес-служба НБУ, передають Українські новини.

«Справді, у вересні відбулося підвищення розміру посадових окладів членів правління Національного банку. Разом з тим зазначимо, що підвищення зарплати не стосується голови НБУ Валерії Гонтаревої, що зараз перебуває у вимушеній відпустці без збереження заробітної плати й написала Президентові України заяву про звільнення з посади голови НБУ ще в травні цього року», - повідомив НБУ.

Зазначається, що протягом кількох років заробітна плата голови НБУ й заступників залишалася незмінною, у кілька разів нижче середньоринкової заробітної плати членів правлінь українських банків.

«Для наближення заробітної плати до середньоринкового рівня посадові оклади членів правління Національного банку було збільшено», - повідомили в НБУ.

Раніше зарплата голови Національного банку на місяць становила 163 тис. гривень, її заступників - 150 тис. гривень.

За вересень заступники голови отримали зарплати в межах 224-257 тис. гривень (Олег Чурій - 224 тис., Катерина Рожкова й Роман Борисенко по 230 тис. гривень, Дмитро Сологуб - 257,8 тис. гривень).

Підвищення посадових окладів затверджено рішенням Ради НБУ.

Нагадаємо, глава Національного банку Валерія Гонтарева перебуватиме у відпустці за власний рахунок до звільнення її Верховною Радою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: