Нацбанк відмовив російським інвесторам у продажу «Сбербанку», - ЗМІ

Нацбанк відмовив російським інвесторам у продажу «Сбербанку», - ЗМІ

В НБУ заявили, що потенційні покупці банку подали недостатню кількість документів, аби здійснити операцію купівлі-продажу

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України не погодив зміну власників у «Сбербанку», а також й «Промінвестбанку».

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

28 липня регулятор прийняв рішення відмовити в узгодженні придбання значної участі Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову в ПАТ «Сбербанк», Максиму Микитасю і Павлу Фуксу - в ПАТ «Промінвестбанк».

«Підстава для прийняття таких рішень: неподання необхідних і достатніх документів для здійснення перевірки інвесторів щодо відповідності вимогам законодавства України», - сказав представник Нацбанку.

Як повідомлялося, білоруський бізнесмен хоче купити українську «дочку Сбербанку».

Раніше стало відомо, що українську «дочку» російського «Сбербанку» купує латвійський Norvik Banka і неназвана приватна білоруська компанія.

Наприкінці квітня латвійський Norvik Banka відмовився від купівлі українського «Сбербанку».

Пізніше з'ясувалося, що «приватна білоруська компанія», яка ніби купує українську «дочку Сбербанку», належить громадянину Великої Британії Саїду Гуцерієву, синові друга президента Білорусі Олександра Лукашенка російського олігарха Михайла Гуцерієва, який віднедавна також є і партнером Прокопені.

Нагадаємо, 27 березня «Сбербанк Росії»  заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Власник Norvik Banka Григорій Гусельников подав документи в Національний банк України на узгодження придбання 22,5% акцій «Сбербанку»..

2 червня Саїд Гуцерієв заявив, що угода з продажу 100% акцій української «дочки» російського «Сбербанку»  може бути закрита в найближчі два місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: