Нацбанк введе санкції проти російських банків

Нацбанк введе санкції проти російських банків

Нацбанк пропонує заборонити російським банкам надавати міжбанківські кредити, розміщення коштів на коррахунках, виплату відсотків тощо

Нацбанк пропонує ввести санкції у вигляді попередження відтоку капіталу за межі України.

Про це під час брифінгу Нацбанку заявив заступник глави НБУ Яків Смолій.

«Ми пропонуємо такі санкції проти банків з російським держкапіталом: Сбербанк, ВТБ Банк, Промінвестбанк, ВіЕс Банк, БМ Банк», - заявив заступник глави НБУ Яків Смолій.

За його словами, Нацбанк пропонує заборонити цим банкам надавати міжбанківські кредити, розміщення коштів на коррахунках, виплату відсотків, розподілу прибутку і капіталу і так далі.

Раніше повідомлялося, що за результатами засідання Ради нацбезпеки, Нацбанку та СБУ дали добу на розробку санкцій проти російських банків.

Нагадаємо, Сбербанк Росії заявляв, що почав обслуговувати у своїх відділеннях клієнтів, які надають «паспорти» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Сбербанк Росії повинен припинити роботу в Україні, і закликав НБУ ввести санкції проти банку.

Національний банк заявляв, що ініціюватиме перед Радою нацбезпеки і оборони питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні – ПАТ «Сбербанк». Це питання було розглянуто на засіданні уряду.

Цивільний корпус «Азов» повідомив, що невідомі патріоти по всій країні заблокували роботу десятків банкоматів російських банків.

13 березня у Києві активісти «Національного корпусу» замурували вхід до головного офісу Сбербанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: