Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 12,5%

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 12,5%

Проведення стриманої монетарної політики зумовлено необхідністю нівелювати ризики для досягнення цілей з інфляції

Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 12,5% річних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Проведення стриманої монетарної політики зумовлено необхідністю нівелювати ризики для досягнення цілей з інфляції.

У червні показник інфляції у річному вимірі досяг піку цього року, після чого очікується його поступове зниження, прогнозують у Нацбанку.

«Фактичне значення загальної інфляції у червні (15,6%) було вищим за прогноз Національного банку через більш різке подорожчання сирих продуктів харчування», - повідомляє регулятор.

Однак, на переконання НБУ, у липні з високою ймовірністю буде зафіксовано дефляцію в місячному вимірі, яка продовжиться в серпні.

«Опублікований у липні 2017 року Інфляційний звіт передбачає, що інфляція на кінець 2017 року уповільниться до 9,1%», - повідомляють у Нацбанку.

«Необхідність повернення інфляції до цільових значень може зумовити утримання облікової ставки на поточному рівні до отримання Національним банком чітких ознак нівелювання інфляційних ризиків. Правління Національного банку переконане, що досягнення цінової стабільності є необхідною передумовою стійкого економічного зростання. При цьому правління Національного банку вважає за можливе продовжити поступову лібералізацію валютного регулювання шляхом пом’якшення тимчасових адміністративних обмежень, послаблення яких не створює ризиків для дестабілізації валютного ринку», - йдеться в повідомленні.

Збереження облікової ставки на рівні 12,5% затверджено рішенням правління Національного банку України від 03 серпня 2017 року № 493-рш «Про розмір облікової ставки».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: