Нацгвардія стала повноправним членом Асоціації сил жандармерії та поліції FIEP

Нацгвардія стала повноправним членом Асоціації сил жандармерії та поліції FIEP
Заступник командувача Нацгвардії Микола Балан (праворуч) на засіданні Асоціації

Рішення щодо Нацгвардії було прийнято одноголосно

Національна гвардія України отримала статус повноправного члена Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземномор'я (FIEP).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

«На саміті директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи (FIEP) 16 жовтня у місті Амман (Йорданія) прийнято рішення про надання Національній гвардії статусу повноправного члена Асоціації», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення прийнято одноголосно.

За словами заступника командувача Нацгвардії генерал-лейтенанта Миколи Балана, надання статусу повноправного члена є визнанням Нацгвардії рівній правоохоронною структурою серед аналогічних структур не лише Європи, але і всього світу.

«Досягнута одна з найважливіших стратегічних цілей, що стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення... Отримання Національною гвардією України статусу повноправного члена Асоціації FIEP є результатом наполегливої роботи на шляху реформування в рамках Євроатлантичного курсу держави. Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм і стандартів провідних країн світу», - зазначив Балан після результатів голосування.

На думку заступника командувача, останні події на сході України довели необхідність мати сильну правоохоронну структуру саме з військовим статусом здатну ефективно реагувати на внутрішні і зовнішні загрози.

До слова, нещодавно Нацгвардія купила похідний клуб-друкарню за 2,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: