Начальник Генштабу Ірану обговорював із Асадом спільну військову стратегію

Начальник Генштабу Ірану обговорював із Асадом спільну військову стратегію
Начальник генштабу Ірану Мохамад Бакері

Посилення присутності Ірану в Сирії викликає особливі протести з боку Ізраїлю

В четвер, 19 жовтня, у рамках свого візиту до Дамаска начальник генерального штабу Ірану генерал Мохамад Бакері провів переговори із очільником Сирії Башаром Асадом.

При цьому, предметом їхніх переговорів була розробка спільної воєнної стратегії, повідомляє Reuters, посилаючись на місцеві джерела.

Так, генерал Бакері заявив, що Тегеран і далі рішуче налаштований підтримувати офіційний Дамаск, допоки не буде відновлено повністю безпеку і стабільність в Сирії. Окрім цього, Іран має намір допомогти своєму союзнику у відбудові після війни.

Зі свого боку Асад заявив, що народ і армія Ірану були ключовим партнером у перемогах проти тероризму в Сирії.

Такий розвиток подій, коли Іран в процесі громадянської війни в Сирії збільшує свою військову присутність в цій країні, не подобається Ізраїлю і викликає протести. Як наслідок, очільник ізраїльського уряду Беньямін Нетаньяху нещодавно заявив про те, що вони робитимуть все необхідне для забезпечення власної безпеки. 

Як повідомлялося, Бакері, який перебуває із візитом в Сирії, пообіцяв посилити співпрацю із збройними силами цієї країни для боротьби із Ізраїлем і місцевими повстанцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: