Начальник Генштабу Ірану висловив погрози у бік Ізраїлю під час візиту до Сирії

Начальник Генштабу Ірану висловив погрози у бік Ізраїлю під час візиту до Сирії
Генерал Мохамад Бакері

Протидія Ізраїлю була прирівняна до протидії тероризму

Генерал Мохамад Бакері, який перебуває із візитом в Сирії, пообіцяв посилити співпрацю із збройними силами цієї країни для боротьби із Ізраїлем і місцевими повстанцями. Про це повідомляє Reuters.

Під час спільної прес-конференції із своїми сирійським візаві начальник Генштабу Ірану чітко заявив, що є неприйнятним що сіоністський режим порушує повітряний і наземний простір Сирії коли цього забажає. При цьому ціллю його візиту, за словами генерала Бакері, є подальше поглиблення взаємодії щодо протидії спільним ворогам, в тому числі сіоністам і терористам.

Протягом громадянської війни в Сирії, яка триває із 2011 року, Тегерану значно вдалося розширити свою фізичну присутність в цій країні Близького сходу. Це в свою чергу викликає особливе занепокоєння Ізраїлю, який чітко продемонстрував те, що не буде просто спостерігати за тим як виникає загроза для їх безпеки від дій Ірану і їх союзників. Тому за більше чим шість років Ізраїль наніс порядку 100 авіаударів по конвоям сирійської армії і воєнізованого угруповання Хезболла, які могли представляти загрозу ізраїльським інтересам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: