Начальник Генштабу обговорив з Порошенком можливість своєї відставки

Начальник Генштабу обговорив з Порошенком можливість своєї відставки
Начальник Генштабу Віктор Муженко та президент Петро Порошенко

Порошенко пообіцяв Муженку почекати попередніх висновків комісії по Калинівці

Президент Петро Порошенко буде приймати рішення про подальшу долю начальника Генштабу тільки після попередніх висновків комісії Міноборони з вибухів на складах у Калинівці.

Про таку розмову розповів журналістам начальник Генштабу Віктор Муженко.

Він повідомив, що обговорював це питання з президентом і той зазначив, що буде визначатися після попередніх висновків комісії, які мають бути оприлюднені 25 жовтня.

Після численних запитань журналістів про те, чому його критикує більшою мірою «Народний фронт» і чи не є це намаганням поставити свою людину, Муженко сказав, що за його відчуттями, можливо, таке бажання є.

При цьому він зазначив, що не має жодних претензій до комітету ВР, який напередодні прийняв рішення рекомендувати звільнити Муженко з посади.

При цьому Муженко повідомив, що в травні він був у Калинівці, після чого було прийнято рішення замінити керівництво частини. Начальника бази понизили в посаді.

Говорячи про зміст складів, він зазначив, що близько 50% боєприпасів до цих пір зберігаються на відкритих майданчиках, так як не вистачає місця. Інша половина боєприпасів, у тому числі для установок «Смерч» і «Ураган», зберігається в закритих комплексах.

За словами начальника Генштабу, на безпеку складів було виділено 199 млн гривень, з яких частина ще не освоєна. Муженко також додав, що у Росії є всі дані про склади з боєприпасами в Україні ще з радянських часів.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов задовго до вибухів складів з боєприпасами у Калинівці пропонував президенту Петру Порошенку призначити іншого главу Генштаба. Про це йдеться у статті «Главкома» «Другий «Народний фронт». Як проти Порошенка грають «любі друзі» Яценюка».

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: