Націоналісти обіцяють не захоплювати Лавру на Покрову

Націоналісти обіцяють не захоплювати Лавру на Покрову
Прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський

«Правий сектор» планує традиційну акцію на 14 жовтня

Усі занепокоєння намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) щодо можливої атаки на святиню - це лише спроба попіаритися.

Про це заявив прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський, повідомляє «Обозреватель».

«Дійсно, «Правий сектор» планує традиційну акцію на 14 жовтня. Ми підемо разом зі «Свободою» і «Національним корпусом», як і в минулому році. Акція розпочнеться біля бульвару Шевченка і буде рухатися, найімовірніше, через Майдан на Контрактову площу. Я думаю, що будь-який киянин, який хоч трошки знає центр Києва, розуміє, де розташована лавра, а де Контрактова площа», - пояснив Скоропадський.

При цьому сам митрополит Павло, на думку прес-секретаря, своєю поведінкою ганьбить не тільки Московський патріархат, а й саме поняття духовенства.

«Він живе в недозволеній розкоші, грубить і є абсолютно невихованою людиною. Його заява - це просто ще один привід нагадати про себе і попіаритися. А лавра все одно рано чи пізно буде належати єдиній Українській православній церкві після її створення», - висловив упевненість Скоропадський.

Перед цим митрополит УПЦ (МП) Павло заявив, що боїться можливих нападів представників радикальних сил на Києво-Печерської лавру у суботу, 14 жовтня. У зв'язку з цим він написав до керівництва держави, СБУ, МВС, Генпрокуроку листи з проханням попередити агресію проти лаври.

Служба безпеки України перевіряє повідомлення про те, що на День захисника України, який співпадає з православним святом Покрови, нібито готуються «провокації» щодо Києво-Печерської лаври.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: