Нацрада попередила італійський телеканал, який показав карту Росії з окупованим Кримом

Нацрада попередила італійський телеканал, який показав карту Росії з окупованим Кримом

У разі ігнорування вимог українського законодавства програма, в якій Крим був показаний частиною Росії, може бути заборонена до показу в Україні

Національна з питань телебачення і радіомовлення звернулася до італійського телеканалу через розміщення на їхньому сайті карти Росії з приєднаним до неї анексованим Кримом.

Про це йдеться у повідомленні Нацради.

Відомство звернулося з листом до телекомпанії «World Fashion Channel S.R.L.», що здійснює ретрансляцію іноземної програми «World Fashion Channel», юрисдикції Італії, поінформувавши про виявлені порушення чинного законодавства в частині територіальної цілісності України.

Національна рада нагадала, що за українським законодавством насильницька анексія Криму не визнається українською державою, а також не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ і суперечить рішенню Венеційської комісії.

Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Регулятор звернувся до телекомпанії із вимогою вжити всіх можливих заходів щодо припинення поширення розміщеної на сайті недостовірної інформації в частині територіальної приналежності Автономної Республіки Крим. У іншому разі Національна рада матиме підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави України в цілому.

У разі ігнорування вимог українського законодавства, керуючись частиною другою статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Національна рада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції програми «World Fashion Channel» на території України.

Раніше повідомлялося, що лідер «Австрійської народної партії» Гайнц-Крістіан Штрахе заявив, що анексований Крим є частиною Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: