Нацрада сьогодні розпочне контроль за дотриманням мовних квот на радіо

Нацрада сьогодні розпочне контроль за дотриманням мовних квот на радіо
Мовні квоти на радіо

Моніторинги почнуться з моменту набуття законом чинності, 8 листопада, заявили в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення з 8 листопада розпочне контроль над виконанням квот на обсяг пісень і ведення ефіру українською мовою на радіо шляхом проведення добових моніторингів.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в Нацраді, жодного перехідного періоду з часу набуття чинності цим законом не передбачається.

«Моніторинги почнуться з моменту набуття законом чинності – 8 листопада», – повідомили в Нацраді у вівторок.

Нагадаємо, закон у частині музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій набрав чинності сьогодні, 8 листопада, через 4 місці після його затвердження.

Згідно із законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%.

Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень, поширених протягом доби.

При цьому телерадіоорганізації, в чиєму ефірі музичні твори мовами Європейського союзу становлять не менш ніж 60%, мають трохи меншу квоту, а саме – 25% україномовних пісень.

За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: