Надзвичайний стан у Франції продовжено до 1 листопада

Надзвичайний стан у Франції продовжено до 1 листопада
Надзвичайний стан у Франції

Це вже шосте подовження надзвичайного стану з листопада 2015 року

Депутати Національних зборів Франції 6 липня проголосували за подовження дії надзвичайного стану в країні - до 1 листопада. Відповідне рішення підтримала переважна більшість депутатів. Верхня палата парламенту - Сенат - схвалила подовження дії надзвичайного стану у вівторок, 4 липня.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом зазначив, що в країні досі залишається високий рівень терористичної загрози. За його словами, завдяки заходам, які діють під час надзвичайного стану, у Франції з початку року вдалося запобігти не менше семи терактам, повідомляє агентство dpa.

Це вже шосте подовження дії надзвичайного стану з листопада 2015 року. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після 1 листопада надзвичайний стан продовжувати не планують. Проте для цього парламент має схвалити новий закон про безпеку. У ньому планують закріпити низку заходів, які раніше діяли тільки в умовах надзвичайного стану.

Нагадаємо, надзвичайний стан було запроваджено у Франції в листопаді 2015 роки після терактів в Парижі. Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Надзвичайний стан значно розширив права правоохоронців. Серед іншого, він дозволяє поліції проводити обшуки в помешканнях без відповідного судового рішення, а також обмежувати свободу зібрань та поміщати підозрюваних під домашній арешт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: